Programma 2018

Vrijdag 27 juli 2018

Spectaculaire Kortebaandraverij

De kortebaandraverij zal dit jaar helaas de historische Voorschotense Paardendagen niet kunnen openen. De organisatie heeft deze beslissing genomen vanwege de verwachte extreem warme weersomstandigheden. De Stichting Paardensport Voorschoten was erin geslaagd een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen maar de temperatuur kan vrijdag op de dag wel eens de 35 graden aantikken en dat is echt te warm voor dit evenement, voor zowel mens als dier. ’s Avonds gaan de festiviteiten wel gewoon door. Kom allemaal naar de Voorstraat en maak er en mooi feest van.

Meer informatie over de annulering vindt u op www.kortebaanvoorschoten.nl

Tijd:                 Geen kortebaandraverij op vrijdag 27 juli

Locatie:          Van Beethovenlaan Voorschoten

Programma Voorstraat

 • Avond/muziekprogramma

17.00 – 20.00 uur Terras La Casita/Va Bene gezellige, rustige live muziek. Op het terras van de  Lindeboom Hollandse muziek.

21.00 – 02.00 uur Wapen van Voorschoten de fameuze Paardennacht.

 

Zaterdag 28 juli 2018

Paardenmarkt

Programma Voorstraat

 • Vanaf 06.00 uur tot ongeveer 12.30 Paardenmarkt

Uiteraard begint de dag met de traditionele Paardenmarkt op De Voorstraat. Rond de klok van 06.00 uur worden de paarden en pony’s aangevoerd via de ingang van de markt, hoek Voorstraat/Molenlaan.

 • 10.00 – 10.15 uur: officiële opening Paardenmarkt

Traditioneel zal de opening van de Paardenmarkt worden verricht door burgemeester Pauline Bouvy-Koene door het planten van het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat.

 • 09.00 – 13.00 uur: demonstratie hoefsmid

Op het terrein van de Paardenmarkt (hoek Bloklaan/Voorstraat) geeft ook dit jaar een hoefsmid demonstraties. De hoefsmid geeft uitleg bij het beslaan van paarden, die daartoe in een speciaal ontworpen stellage staan. Dit is om zowel het paard als de hoefsmid te beschermen tegen onverwachte bewegingen. Hoewel het soms anders doet vermoeden, lijden de paarden geen enkele pijn. Zij hebben een grote eeltlaag onder aan de voeten die juist door het hoefijzer worden beschermd.

 • 11.00 – 12.00 uur: Koekslaan

Onder leiding van vrijwilligers van scoutinggroep Leif Erikson kunnen jong en oud onderling uitvechten wie als eerste een koek doormidden kan slaan.

 • 09.00 – 13.00 uur: Beklimmen Dorpskerk

Traditioneel is de mogelijkheid de toren van de Dorpskerk te beklimmen. Het geeft een geweldig uitzicht over Voorschoten en ver daarbuiten.

 • 12.45 – 13.45 uur: Orgelconcert door Marieke Stoel

Inloop-orgelconcert in de Dorpskerk, uitgevoerd door de Haagse organiste Marieke Stoel. Toegang is gratis. Programma

 • 18.30 – 20.30 uur: Demonstraties met paarden.

In de afgezette ruimte zullen er diverse demonstraties zijn. Dit jaar zal Nalanta een show geven met vrijheidsdressuur. Een herkansing voor vorig jaar toen vanwege de regen het avondprogramma moest worden afgelast. Daarnaast is er het touwtrekken met Belgische trekpaarden en verzorgt Nico Calis een paar optredens over dressuur van paarden. Het geheel wordt omlijst door muziek van dweilorkest de Batenbouwers uit Nieuwegein.

 • 14.00 – 24.00 uur: Live muziek.

Net als vorig jaar zal de gezamenlijke horeca in de Voorstraat zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma met live-band en DJ. Er spelen diverse live bands afwisselend op de drie podia in de Voorstraat.

Programma Berkhoutpark (speciaal voor kinderen)

 • 09.30 tot ongeveer 15.30 uur

In het Berkhoutpark achter het gemeentehuis zijn diverse attracties voor kinderen gesitueerd.  Zo is er tegen een kleine vergoeding de mogelijkheid om op een pony te rijden. Ook dit jaar kunnen de kinderen zich gratis laten schminken, verzorgd door Maya-4kids. En dit jaar is er ook weer de mogelijkheid je behendigheid te tonen door op het kleed van Het Vliegend Tapijt te blijven zitten dat door paarden wordt rondgetrokken.  Verder is er een Kinderdraaimolen en een Bungy-jump voor kinderen. 

Programma Schoolstraat, Treubstraat en Treubplein

 • Van 09.00 – 16.00 uur zullen deze straten en het plein vol staan met kramen die diverse producten aanbieden, waaronder curiosa, streekproducten en nog veel meer. Voor ieder wat wils en zeer gezellig.

Zondag 29 juli 2018

 • 15.00 – 17.00 uur: Seniorenmiddag

Traditioneel is inmiddels ook de seniorenmiddag op het kermisterrein aan het Burgemeester Van de Haarplein. Graag wordt weer gebruik gemaakt van de gastvrijheid en de oliebollen van de familie Janvier. De “senioren” van Voorschoten worden van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. En uiteraard wordt tijdens deze middag de muziek verzorgd door Ed Vermeulen, al jarenlang een zeer gewaardeerd zanger en musicus.

Onze gasten mogen gebruikmaken van de toiletten in de sporthal.

Tijdens deze seniorenmiddag rijdt ook de paardentram met Belgische trekpaarden weer door het centrum.

Programma Voorstraat

 • Middag muziekprogramma

   15.00 – 19.00 uur: Terras La Casita/Va Bene gezellige, rustige live muziek.