Voorlopig Programma 2018

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vrijdag 27 juli 2018

Spectaculaire Kortebaandraverij

De kortebaandraverij opent wederom de historische Voorschotense Paardendagen. Op vrijdag 27 juli bent u vanaf 13.00 uur welkom op de Van Beethovenlaan. Net als voorgaande jaren is de Stichting Paardensport Voorschoten erin geslaagd een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. De winnaar van deze kortebaandraverij is al vaker de kampioen van Nederland geworden, waardoor een zeer spannende draverij gegarandeerd is. De entree is gratis. Er zijn twee tribunes en aan beide zijden van de baan zijn consumptietenten aanwezig. Achter de ontvangst- en sponsortent staan gratis attracties voor de kinderen, geheel verzorgd door Norlandia.

Ook dit jaar zijn, dankzij de welwillende medewerking van sponsoren, de wedstrijden op twee grote schermen live te volgen. Tegen betaling van € 3,00 zal op de dag een programmaboekje verkrijgbaar zijn waarin u het verloop van alle wedstrijden kunt bijhouden. En natuurlijk is er gelegenheid om een gokje te wagen bij de totalisator. De totalisatorwagen bevindt zich vlak bij het parcours.

Het prijzengeld bedraagt € 5.000 en er zijn talrijke ereprijzen. Alle spelregels van de kortebaandraverij vindt u op www.kortebaanvoorschoten.nl

Datum:           Vrijdag 27 juli 2018

Tijd:                 Aanvang  13.00 uur

Locatie:           Van Beethovenlaan Voorschoten

Zaterdag 28 juli 2018

Paardenmarkt

Programma Voorstraat

 • Vanaf 06.00 uur tot ongeveer 12.30 Paardenmarkt

Uiteraard begint de dag met de traditionele Paardenmarkt op De Voorstraat. Rond de klok van 06.00 uur worden de paarden en pony’s aangevoerd via de ingang van de markt, hoek Voorstraat/Molenlaan.

 • 10.00 – 10.15: officiële opening Paardenmarkt

Traditioneel zal de opening van de Paardenmarkt worden verricht door burgemeester Pauline Bouvy-Koene door het planten van het marktkruis in de marktpaal op de Treubstraat.

 • 09.00 – 13.00 uur: demonstratie hoefsmid

Op het terrein van de Paardenmarkt (hoek Bloklaan/Voorstraat) geeft ook dit jaar een hoefsmid demonstraties. De hoefsmid geeft uitleg bij het beslaan van paarden, die daartoe in een speciaal ontworpen stellage staan. Dit is om zowel het paard als de hoefsmid te beschermen tegen onverwachte bewegingen. Hoewel het soms anders doet vermoeden, lijden de paarden geen enkele pijn. Zij hebben een grote eeltlaag onder aan de voeten die juist door het hoefijzer worden beschermd.

 • 11.00 – 12.00: Koekslaan

Onder leiding van Bertus de Clown kunnen jong en oud onderling uitvechten wie als eerste een koek doormidden kan slaan.

 • 09.00 – 13.00 uur: Beklimmen Dorpskerk

Traditioneel is de mogelijkheid de toren van de Dorpskerk te beklimmen. Het geeft een geweldig uitzicht over Voorschoten en ver daarbuiten.

 • 12.45 – 13.45 uur: Orgelconcert door Marieke Stoel

Inloop-orgelconcert in de Dorpskerk, uitgevoerd door de Haagse organiste Marieke Stoel. Toegang is gratis.

 • 18.30 – 20.30 uur: Demonstraties met paarden.

In de afgezette ruimte zullen er diverse demonstraties zijn. Dit jaar zal Nalanta een show geven met vrijheidsdressuur. Een herkansing voor vorig jaar toen vanwege de regen het avondprogramma moest worden afgelast. Daarnaast is er het touwtrekken met Belgische trekpaarden en verzorgt Nico Calis een paar optredens over dressuur van paarden. Het geheel wordt omlijst door muziek van de Bierbengels.

 • 21.00 – 00.30 uur: Live muziek.

Net als vorig jaar zal de gezamenlijke horeca in de Voorstraat zorgen voor een gevarieerd muziekprogramma met live-band en DJ.

Programma Berkhoutpark (speciaal voor kinderen)

 • 09.30 tot ongeveer 15.30 uur

In het Berkhoutpark achter het gemeentehuis zijn diverse attracties voor kinderen gesitueerd.  Zo is er tegen een kleine vergoeding de mogelijkheid om op een pony te rijden. Ook dit jaar kunnen de kinderen zich gratis laten schminken, verzorgd door Maya-4kids. En dit jaar is er ook weer de mogelijkheid je behendigheid te tonen door op het kleed van Het Vliegend Tapijt te blijven zitten dat door paarden wordt rondgetrokken.  Verder is er een Kinderdraaimolen en een Bungy-jump voor kinderen.

Programma Schoolstraat –Treubstraat en Treubplein

 • Van 09.00 – 16.00 uur zullen deze straten en het plein vol staan met kramen die diverse producten aanbieden, waaronder curiosa, streekproducten en nog veel meer. Voor ieder wat wils en zeer gezellig.

Zondag 29 juli 2018

 • 15.00 – 17.00 uur: Seniorenmiddag

Traditioneel is inmiddels ook de seniorenmiddag op het kermisterrein aan het Burgemeester Van de Haarplein.  Graag wordt weer gebruik gemaakt van de gastvrijheid en de oliebollen van de familie Janvier. De “ouderen”van Voorschoten worden van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje. En uiteraard wordt tijdens deze middag de muziek verzorgd door Ed Vermeulen, al jarenlang een zeer gewaardeerd zanger en musicus.

Onze gasten mogen gebruikmaken van de toiletten in de sporthal.

Tijdens de seniorenmiddag rijdt ook de tram met Belgische trekpaarden.